Osexigt

Det finns vissa saker som är så himla osexigt när det kommer till killar.
Så som.. :

* När dem ej talar sanning och hittar på lögner, oavsett om det är helt meningslösa lögner som ej betyder ngt.

* När dem skryter om saket och ting, Kropp , pengar, jobb whatever. Jag kan också shoppa för 4000 och beställa feting TVn om jag vill men jag går inte runt och skryter om det.

* När dem tror att dem är snyggast i världen och kan få vem dem vill!

* När dem är självupptagna och bara tänker på sej själva och inte engagerar sej och bryr sej ett piss om någon annans liv ! Hur kul är det att ha en konversation med någon som bara pratar om sej själv och aldrig frågar något om dej?

* När dem inte har en egen vilja. Utan vad du än frågar vad du än vill. Så är det bara "jag tycker och gör som du vill"! Visst gillar jag att få det som jag vill ha det ! Men när jag bara får allt jag vill serverat , för han inte vågar tycka emot mej å stå för sin egna vilja utan måste tycka som mej. Neej, Come on, alla tycker inte samma !

* När dem har fula skor ! Oh no, big no no !

* När dem spelar spelet alldeles för hårt, och leker svårast i världen och jag bryr mej inte ett piss om dej. Fast dom egentligen bryr sej mer än någon annan. Ja, jag kan också spela spelat.. Men börjar tröttna rätt hårt faktikt.
MEN.... å andra sidan får dem inte vara för lättillgängliga, för då tappar jag intresset med en gång. Vet man att man kan få ngn , vill man inte ha dem.. Ooooh balansgång där!



Tyvärr så har de flesta killarna, ett eller flera av dessa punkter ! Så det är svårt å hitta han med H .
Jag kanske inte är världens sexigaste människa själv.. Men man måste ju få ha lite krav iallafall ;) Haha


Once again, he is hot !

Helg

Jag hatar verkligen helgerna här i Oslo.
För jag hatar att vara ensam, å det är allt jag är på helgen!
Jag jobbar ju bara nattid på helgen, på lördagen. Så mycket jobb blir det ju vanligtvis inte heller.
Och Anna jobbar dagtid hela lördagen. 11-19.. Heeeeeeela dagen liksom..
Och Sandra åker hem till Fkp varje helg. Så då sitter jag här själv.
Å har ingenting att göra ! Testat att gå på stan några helger.. Men det lockar inte.
Det är inget jag vill ha och blir bara uttråkad av butikerna !
Tänkte sola idag, men det är så molning så solen visar sej typ 20 sek var 10e minut, inte så kul.
Allt detta leder till att jag sitter här , men världens hemlängtan varje helg!
Varje helg undrar jag varför jag packade min väska å drog.
Varför drog jag ifrån USA? Varför drog jag ifrån Falköping? Där jag har så mycket.
Men var ändå inte nöjd.  Men det är saken med mej, Jag ÄR Aldrig nöjd. vart jag än är!


Pengarna rullar... eller?

Jag e bara så sjukt besviken på allt och alla förtillfället.
Folk som står mej nära, folk som står mej mitt emellan och folk som står mej långt bort, alla gör dem mej besvikna!

Jag börjar tappa hopp om att normala människor existerar!

Aja , när allting skiter sej för mej så börjar någonting gå bra nu iallafall verkar det som, Och det är jobb fronten!
Efter fått mejl ifrån vissa så visar det sej att det inte funkar ringa på mitt svenska niummer som jag uppgett i mitt CV, konstigt konstigt, Så efter att ringt upp dem , Så har jag nu fått 3 intervjuer!

Så nu ska jag fokusera på det jag faktikst är här för att göra: Jobba, och skita i allt och alla andra!

Såhär ser kommande dagar ut:

Lördag: 23.00-05-00 - Consenzo Nattklubb
Söndag: 14.00 - ?    - Provjobba på Big Horn
Måndag: 9.00-14.30  - Mitt vanliga jobb, 
Tisdag:   9.00-14.30  - Mitt vanliga jobb,  15.00-17.00 Provjobba på Castro café
Onsdag:  9.00-14.30  - Mitt vanliga Jobb,  18.00-23-00 provjobba Big Horn
Torsdag: 9.00-14.30 - Mitt vanliga jobb,   18.00-23.00 provjobba Big Horn
Fredag:   9.00-14.30 - Mitt vanliga jobb,   19.00-24.00 provjobba Big Horn
Lördag:   14.00-19.00 - Provjobba Big Horn,  23.00-05.00 Consenzo Nattklubb

Skulle egentligen ha en intervju på Torsdag också, få se om jag hinner den emellan jobben, eller om jag avbokar den. Jag ser ju ut att ha så jag klarar mej ändå :)


Jag och Anna skulle ju dra igång med träningen nästa vecka också. Får ta den i Pausen mellen jobben, det bör jag hinna :)

väntan

Jag har tappat motivation .. till det mesta.  Jag är inte ens shopping sugen ! vad är detta?! Men bra för plånboken iofs :) Just nu känns det som vi bara går och väntar på att behöva flytta ut ifrån denna lägenheten.
För att flytta in i äckelrummet. å där kommer vi bara vänta på att få flytta därifrån!

Det var kanske inte det smartaste av oss att hyra denna lägenheten. men men lätt att vara efterklok. å vi har ju verkligen trivst. Men , nu måste vi byta ner oss som fan. Känns tungt.

Längtar iallafall tills nästa vecka, Då köper vi äntligen det efterlängtade gymkortet ! Så då händer något efter jobbet, Anna börjar jobba dagtid som mej, så då blir de jobb - gym - duscha - äta - sova å så börjar vi om !
åh  fyfan vaa skönt med lite rutin igen !
Å fan va skönt att få börja träna igen ! Inte tränat sen feburari ! Detta är illa  ! Mycket illa emelie ! :P

Oslos väderprognoser visade regn hela veckan, men något hände igårkväll och det slog om och nu visas det sol hela veckan istället :)

Coconut tree

Fick frågan för någon vecka sedan vilken som var min favorit låt.
Eftersom jag varit sambo med anna över en månad nu så svara hon innan jag ens öppnat munnen.

Jag är ganska duktig på att haka upp mej på vissa låtar, å då spelar jag dem om å om å om igen, så ja, Anna får inte så mycket variation här hemma!


150 000 på gatorna i Oslo för att manifestera mot våldet

Vi var där, det var folk överallt, rosor överallt, ljus överallt, ledsna ansikten överallt.







Bilder stulna ifrån Anna Laxvik, Nej jag frågade faktikst, så bilder lånade! av anna :) Eftersom hon är den enda av oss 2 som är flitig med att använda kameran :P

Det är nu det går in.

Ingen har missat, ingen i Norge, Ingen i Sverige, Ingen i norden, och jag tror inte det är många i världen som har missat, Norges tragedi dem råkat ut för.

Jag hade nyss kommit hem ifrån jobbet, var väldigt trött å tänkte lägga mej i soffan med datan lite innan jag skulle iväg å möta upp min underbara kusin som skulle komma på besök ifrån Sverige.

Och det var då det small till, högt så in i den. Å jag tänkte "vart ifan kom den jävla åskan ifrån så snabbt?!?" Men stängde iaf av datorn igen, funderade på om jag skulle springa ner till ICA där anna jobbar bara för att slippa vara själv mitt i åskan, men det kom inga fler smälllar så jag la me för att vila lite istället. Det tog väl inte mer än 10 minuter innan pappa ringde:. "Det har varit explotion inne i Oslo"... jag hoppar upp å skriker vaaa? jag trodde det åksade  bara? Går in och läser på aftonbladet, springer ner och berättar för anna, går upp till lägenheten igen, kollar på nyheterna, ser vilket kaos det är inne i stan. Å mitt i detta måste jag springa till Tbanan för att möta upp Olivia, jag var livrädd för att åka in dit ensam. Det gick bra iaf och vi tog första Tbana hem igen !

När vi kommer hem ser vi nyheten om galningen som skjutit hej vilt ute på Utøya. Vi blir allt mer orolig, senare på kväällen kommer första dödstalet, 2 personer döda! senare 4 Personer döda. Polisen uppmanar att stanna hemma, Ledsna besvikna och ovetande övet det stora allvaret stannar vi hemma den kvällen.

När vi sedan vaknar på morgonen får vi den stora chocken, 91 stycken döda, som idag ökat till 93. Hela Oslo, hela norge ligger i sorg, det är obegripligt att förstå, vi kollar på nyheterna, betsämmer oss senare att ialalfall ta en sväng till ikea. Åker in till stan för å ta bussen där ifrån, stämmningen i stan är konstig, det är tabu att le . Och ja, det finns inget att le åt en sådan dag.

Men vi hade en bra dag igår , lördag, drack vin, åt godis å myste i åskan på kvällen. Livet var rätt bra trots allt som hänt. Det är inte förrän idag allting har gått in för mej. Det är inte förrän jag såg minnesstunden i Oslos kyrka, Inte förrän jag läst blogginlägg från ungdommar som var ute på ön, Inte förrän jag tagit mej in i stan å sett folk med blommbuketter vart jag än vänder mej om, folk som är påväg till platserna , men blommer, ljus, kort och allt vad det kan vara. Det är inte förrän jag vart inne i stan och sett alla avspärrningar. Det är inte förrän du hamnar Där och nu som det går in.

Så många unga som miste sitt liv, endast för att dem har en åsikt och engagerar sej och brinner för den. Ingen är värd att dö för att dem tycker på ett viss sätt. Och om man nu tycker det är många som dött och sörjer för dem , tänk då hur många som står där övergivna , och mist sin dotter/son/syskon/bästa kompis/pojkvän/flickvän/kusin/släking/arbetskompis ect ect. Så många som blivit drabbade, så många som sörjer, så många som kommer få kämpa i så många år över den smärta de känner.

Det är obegripligt, det finns inga ord. Jag och Anna sitter tysta i lägenheten, vi har inte längre någonting att säga varann, det finns inga ord som man kan beskriva detta med. Och det vanliga vi brukar prata om , så som shopping, alllt vi vill köpa, gymkortet vi vill skaffa, lägenheten vi vill ha, killen som va snygg, allt känns utan mening, inget har en betydelse just nu. Det enda som har en betydelse är alla ens nära och kära. Så musiken får tala för sej själv i våran lägenhet för tillfället.

Och alla tankar finns hos de drabbade. Men även hos mina nära och kära, Jag är inte med er, Jag flänger och far. Men ni är alltid med mej i mina tanker och i mitt hjärta !  Det är i ett sådant här tillfälle man verkligen ser vilka som står en nära och bryr sej . Vilka som hör av sej och frågar hur man mår, vilka som är oroliga över en och direkt har tänkt på en när de hörde nyheten. Man har folk som man går runt och kallar bästa kompisar , Men de har inte haft förmågan att slängt iväg ett enda telefonsamtal/sms/fabebook medelande under hela helgen! Men sedan har man folk som man inte pratat med på flera månader, flera år som man kasnke inte känner så bra, men som hörde av sej direkt för att kolla så man var okej!

Släng inte bort tid på ytliga människor som inte ger dej någonting ! Ge istället all din kärlek och tid till dem som faktiskt ger dej någonting tillbaka !





All kärlek till min familj och alla drabbade <3


Mina underbara fina älskade hostkids

Gick och la mej tidigt idag, redan halv elva, för behövde verkligen ta igen en massa sömn!
Låg där å halvsomna typ, så kom Anna in, av någon anledning börja vi prata och flumma otroligt mkt.
Inte bra att flumma runt innan man ska sova ! Det sluta med att jag var vaken å låg å tänkte.
Tänkte på mina underbara fina värdbarn i USA, Hur gaaaaaaaalet mkt jag saknar dem!
Vilket gjorde att jag absolut itne kunde somna, så klev upp, sattet på datorn å gick in å börja leta flygbiljetter, tyvärr hade dem gått upp en massa sen jag kollade sist! :(
Mejlade även min värdmamma och min värddotter.

Det är sjukt hur mycket man kan sakna vissa personer ! Hur tajt man blir med vissa ! Skulle göra otroligt mkt för att få vara där nu å krama mina skitungar ! Krypa ner i sängen å klia dem på ryggen tills dem somnar ! Stå där å packa deras lunch för dagen efter, åka till skolan å se Ethan komma springandes emot en ! åh ! KÄRLEK ! Det är verkligen samma smärta som att vara olyckligt kär typ, vi älskar så mkt, men du kan inte få vara nära det. Man känner smärtan i hjärtat. <3

Jag måste åka ner innan hösten ! Åh de kommer bli dyrt att ha en sån stark kärlek till människor på andra sidan jorden. men ack så värt det, åka till USA lite då å då har ju ingen dött av ? :)


Vem kan motstå hans smile å ögon liksom? inte jag, akta er tjejer så han kmr charma er !


min underbara värdmamma som ställde upp i vått å tortt


KOlla så liten hon var när jag kom,... å så stor hon blev under tiden jag var där.. den senaste bilden va ändå ett par månader innan jag lämna ! Så fort dom växer å utvecklas..


Bilddagboken

Idag var jag inne på min lillebrors bilddagbok..
Ni vet den sidan man använde för jättelängesedan, Innan man började blogga.
Typ mellan lunarstorm och facebook eller hur var det ?! haha

Men iallafall, så hade han lagt upp denna bilden det datumet jag for iväg till San Francisco och lämnade alla .



Ibland är jag arg på mej själv, att jag är ute å far hela tiden och bara lämnar alla där hemma. Jag lämnar min lillebror som är i utvecklingsåldern om någon. Allt och inget händer liksom i den åldern. Jag lämnar min mamma å pappa, mina kusiner , kompisar och allting. När jag borde vara där å ta vara på tiden , Njuta av allt det goda vi går igenom och stötta i allt det svåra vi tyvärr måste kämpa oss igenom.

Men å andra sidan måste jag göra det som gynnar mej mest, dock vet jag inte om detta är det. Men testar jag inte vet jag inte å då kommer jag ångra på grund av det ! Om det är någon gång jag ska ut och fara och vara borta så är det nu, för senare kommer jag behövas ännu mer än nu. då är man fast, förhoppningsvis.

Aja, det jag egentligen ville ha sagt med detta inlägg var :

JAG SAKNAR DEJ LILLEBROR! å jag hoppas vi ses snart iaf, <3 Love you

mer uppdatering

Hade fått en kommentar ifrån bloggaren, http://adaras.se/, Och gick därför in på hennes blogg idag. Då ser jag att hon har haft en intervju med en annan bloggare  och hon hade nämt mej som en av hennes favoritbloggare !
Var lite kul tyckte jag ! Roligt att det faktikst är några som läser min blogg.

Så bara för det tänkte jag försöka va lite mer seriösa å hålla uppdateringen lite mer jämn å levande !
Men då hoppas jag även på lite mer livstecken i kommentarsfältet !

Jag å Anna har haft besök hela helgen.. mer om det kommer förhoppningsvis imorgon.
Idag har regnet dratt in över Oslo och har lovat att stanna i över en vecka ! Så idag drog vi fram regnjackorna å stövlarna !

Nu ligger vi i soffan och kollar på click, rätt slitna båda två.
Skönt med jobb imorgon igen, av någon anledning har jag sån hemlängtan på helgerna !



Har inte unnat mej några Hunter ännu så får nöja med mej mina Polo, tur dem matchar min regnjacka iaf :)

Kyckling ris å curry

Ibland får vi allt till det med maten ;)
Allt anna anväder sin kamera till är att ta bilder på våra fina maträtter vi lyckas med ibland ! Så känner mej lite tvungen å lägga upp lite för hennes skull så hon känner att hon drar nytta av bilderna !


Smått stressad

Orkar inte skriva ett eget inlägg om vårt helvete just nu .. Så jag kopierade min kära sambo Annas blogginlägg!

"Jag skulle vilja utvecka mitt "fan" och berätta orsaken till att det skrevs.

Jag och Emelie har under de senaste veckorna svarat på ett oräkneligt antal lägenhetsannonser, mailat med otaliga annonsörer och gått på massivis med visningar. Skakat hand, tackat, ställt frågor, verkat intresserade, tagit med jobbkontrakt och andra viktiga papper och gjort vårt allra bästa.

Trots detta får vi bara nej, nej, nej, nej, nej och åter igen nej. I och med detta börjar lägenhetsletandet kännas hopplöst och vi börjar tappa hoppet. Vi har pratat med vänner, vänners vänner, vänners vänners bekanta, vänners vänners bekantas släktingar, vänners vänners bekantas släktingars chefer, men NEJ.

MEN vi kommer fortsätta försöka lösa detta. Annars är väl hostel en bra lösning? Ha. Ha. Ha. Den 10 augusti måste vi flytta och helst till en lägenhet.


Wish us good luck! "




jobb .

Idag har varit en bra dag !
Förutom att jag haft en jävla magknip halva dagen ! Tror jag börjar bli nervös över saker å ting.

Jobbade iaf mitt vanliga pass idag på dagen, betydligt fler kunder än vad vi hade igår så de va bra ! Solen har lyst hela dagen också. när jag slutat åkte jag hem å tog en snabb nap å åt lite, sedan bar det tillbaka till jobbet för ett kvällspass uppe i serveringen. första passet, var kul att komma upp å jobba där lite ! :)

Dock hade min chef glömt att jag skulle vara ledig på lördag natt även fast jag sa till i tid, eftetrsom jag å Anna ska få främmat...  så vi får se om de kan lösa det ! Hålla alla tummar jag har på en ledig helg iallafall! :)

Nu har jobbet jag provjobbade på hört av sej också, å de verkar som jag får fortsätta där om jag vill... fråga än om jag vill.. ? Har blivit erbjuden att jobba extra där uppe på mitt jobb också, så vet itne om jag kommer hinna med typ ... tre jobb?? Å vet inte om en fransk restaurang där man ska säga franska ord hela tiden, prata om franskt vin, fransk man å fransk musik är riktigt vad jag söker..? men jobbet ger iaf pengar !


bankkort

Okej jag hade fel om mitt bankkort.. jag kommer inte kunna använda det förrän jag skaffat ett riktigt svenskt pass, fått det hit till norge å gått till banken igen.. å då fått nya papper skickade.
för korten kom idag, mitt å annas. men anna fick ett annat brev med kod i också , å jag fick inget !
vilket betyder jag är kort lös, vilket leder till att jag är penga lös.

Ingen på jobbet så kommer verkligen inte hem till sverige !
Åh vilken underbart bra dag !

Nu mat !
Ps. skulle grilla korv å äta korv i bröd. men ica idioterna hade inga korvbröd! bara för det är min dag idag!

Ganska biff och lite badboy

Enligt min kusin å mina kompisar har jag en viss stil på mina killar..
Vilket jag inte visste själv eftersom jag tkr alla typ sett olika ut...
men får alltid höra "haha ah men han är en typisk Emelie kille" eller "ah men de e så typsik din stil"

Å vad som innefattar min smak i killväg är enligt min kusin såhär: Ganska biff och lite badboy! Enligt hanna ofast mörkhåriga också.

Vilket jag sammanfattar som... Cam Gigandet !!!
å jaaa. då är det heelt okej att sammafatta min smak som sådan! för han är het !




dålig tisdag

Bara för att jag sa att det var en bra måndag igår så har det varit en otroligt jävla dålig tisdag!

Jag hade ju som sagt 1 jobbintervju och 2 lägenhetsvisningar idag... Å jag har varit på.... NOLL!!
Pga väldigt många olika saker, blir skickligt irriterad !
Ska inte söka ett enda jobb å en enda lägenhet på skit länge nu för Norge vill tydligen inte ha mej här!
Det diskuterade tanterna på jobbet idag också, att det är fel att vi unga svenskar kommer hit å jobbar.
Så dem jobbar verkligen emot mej nu hela Oslo stad !
Eller så har jag bara otroligt otur nu... Eller så gör jag/vi något fel hela tiden !
Vet inte hur många lägenheter vi skrivit på mej vi får fan bara nej nej nej nej !

Å idag har 2 jobb ringt å jag en hade intervju! Men pga att jag jobbade kunde jag ej svara när dem ringde å får ej tag på dem när jag ringer upp, å intervjun missade jag pga att stället inte låg på den adressen det var utsatt på på annonsen !

Är super irriterad å jättetrött. så nu ska jag antingen äta eller sova får se .. :)
troligtvis äta, det har blivit min å annas nya hobby ! HAHA


Jobbintervju... eller dejt?

Imorgon efter jobbet ska jag på en jobb intervjun...
Men när jag har mejlat med restaurang chefen låter det nästa mer som en dejt än en jobbintervju. haha

Det har låtit såhär :

Han:
Emelie
Hej, tack før din ansøkan. Har du møjlighet att komma in och ta en kaffe och prata lite i børjan på næsta vecka?¨

Jag: Hej!
Det gör jag jättegärna! Tyvärr har jag ingen möjlighet att komma innan kl 15.30.
Går det ändå? Vilken dag passar dej?

Han: Tisdag kl 17 skulle funka fint... Jag søker ju egentligen någon med erfarenhet från á la carte-restauranger, men vi kan ju som sagt ta en prat och sen ta det dærifrån.

Så en kaffe å prata lite ska vi göra... sedan ska vi ta det därifrån! haha , ska bli intressant !

Efter det ska jag å anna på ytterligare 2 lägenhetsvisningar som jag hoppas bättre på ! :) Vi får se hur de går..



Måndag

Idag har det varit en ovanlig bra måndag.
Vaknade på morgonen, lika sur och trött som alltid med samma tanke varje morgon "ikväll måste jag gå och lägga mej tidigare" , men det sker ju som sagt aldrig.
Har blivit tvungen att åka med tunnelbanan tidigare nu också så måste gå upp ännu tidigare, eftersom tbanan å trikken aldrig kan hålla sina tider så jag blir alltid sen som det är just nu. Så 15 min mindre sömn blir det hädanefter :P haha..

Jobbet flöt på bra.. Var inte så värst segt för en gång skull, kanske berodde på att jag visste att solen lös ut och jag faktikst skulle få tillbringa eftermiddagen med Anna för en gång skull ! Även fixat norskt nummer nu, så blev att ringa Anna 2 gånger å tjöta under städningen, allting gick mkt fortare då! :)

När jag kom hem hoppade jag in i duschen fort å sedan åkte vi iväg på lägenhetsvisning igen. Att det kan vara så sjukt svårt å hitta en bra lägenhet, som är fin, som ligger bra i läge å pris å datum å allting, inte lätt...
Lägenheten var iallafall jättefin, helt nybyggda hus å lägenhet, blev klar i Juni å ingen som bott där än sålänge. hyffsad i pris också... MEN.. självkalrt finns det ett men. å det är att det var jättedåliga förbindelser dit lägenheten låg.. en buss som gick 3 gånger i timman, å första bussen gick typ 9 å sista kl 19 å inga bussar alls påå söndagar. Det funkar tyvärr inte för oss, så det blir nog inte den lägenheten. om vi inte vill gå i typ 20-25 min i uppförsbacka till tbanan!

Dagens kommentar kom ju ifrån mej idag:

Anna: Töjer inte dina solglasögon ut sej när du har dem på huvudet?
Jag: Jahaaaa, är det därför dem blivit stora, jag trodde jag hade ändrat på någon inställning!!
Anna: Hahahah nog för att det är Ray ban, men det är ingen jävla Iphone du prata om.

Och igår när jag råkade trampa på ngt som fastnade under skon hävde jag ur mej:
"ååh nej jag fick något mellan foten!"

Svenskan går inte så bra nu ! haha


Always you learn something

Lördag...
Jag å Anna hade stora(små) planer, Väderprognosen visade att de skulle vara sol.
Vi båda skulle vara lediga mestadels av dagen, Så vi tänkte sola å hängen med picknick i någon park eller vid någon sjö.

Jag vaknar, ser att det är mulet, går ut på balkongen å känner även att det är fan ingen värme alls som de andra dagarna ! Aja, skit samma vi ändrar planerar till att gå på stan istället.
Vi sätter igång med våran brakfrukost, gröt och kaffe !
Anna hoppar in i duschen, å då , då ringer självklart den där jävla mobilen!
Jobbet kallar på Anna, Igen , å igen å igen !
Hon får jobba hur mkt som helst ! Vilket är jättebra för henne, glad för hennes skull!
Men jag får fan inte jobba ngt alls, de bara drar in på mina timmar hela tiden!

Å att vara i en stad/ett land, där du typ känner en person, men personen jobbar hela tiden så allt ni gör är å sover tsm. Ha ett jobb du ej trivs så bra med, ett jobb där du ej träffar ngn så du kan ej skaffa dej ngt umgänge, ha ångest å press om jobb å lägenhet. Å samtidigt sakna allt å alla där hemma. Är kanske inte riktigt vad jag hade tänkt mej när jag betsämde mej för att flytta till Norge.

Jag kanske inte ger det en ärlig chans jag vet inte, Men vad ska jag göra..? Gå ut på stan ensam å ragga kompisar? hur raggar man kompisar liksom ? Kan ju inte gå fram till okända tjejer å säga "Hej, vill du ta en kaffe imorgon, jag är inte lebb alltså jag vill bara hänga" . Hade ngn gjort det till mej hade jag ju bara kollat på henne som ett skämt. Å att gå ut å ragga killkompisr funkar inte, det går liksom inte ihop, precis som 1+1 inte är lika med 1.

Jag vet inte vad jag var ute efter när jag bestämde mej för att flytta till Norge, Det var nog mer att jag ville rymma ifrån den sorgliga faktan att jag hade fyttat ifrån USA och mitt liv där. Eller så har min plan om vad jag var ute efter ändrats sen den dagen jag bestämde mej för att flytta till Norge till nu . Kanske planen inte är den samma längre? Jag tror jag skulle kunna trivas i norge kanske, Om jag gav det en ärlig chans. Men jag vet inte om jag VILL ge det en ärlig chans.


Aja , nu ska jag sluta deppa, ta en dusch å sedan åka å provjobba på ett nytt jobb. Håller tummerna för att detta jobb kommer bidra med iallafall lite glädje ! Sedan fick jag precis veta att jag ska jobba inatt med, Ingen som har frågat om jag kan, Dem tar mej bara för givet. Hatar Norge, å dess oförmåga att planera och deras självklarthet till att man bara finns där. Så ännu en lördagsnatt på jobbet med paniken ångande i hela kroppen ! see ya ! :)




Michael Kors

Jag har gått å kärat ner mej så himla hårt i en Michael Kors väska, igen.
Den finns inte med gulddetaljer i europa ännu, så nu försöker jag finna ut om de verkligen itne finns ngn chans att få den shippad till Sverige..

Har ju även sedan jag lämnade USA velat ha en guldig Michael Kors klocka !
Hittat 2 fina ! Kan dock inte bestämma vilken,
Den ena är liksom den vanligaste de flesta köper, så det är tråkigt, vill ju ej ha en alla andra har, men ändå fin å enkel. å den andra är fin å speciell men den känns lite, titta på mej pga den stora loggan, men gillar den skarpt också! Vilken tycker ni är finast?

nee, när första riktigt lönen kommit å jag betalt all depostition å skit som ska betalas så ska jag då fan unna mej ! För då har jag längtat länge ! Frågan är bara hur jag ska stå ut så länge ? :) haha


my new bff



Frågan är vilken som får följa med mej hem.. vad tkr ni?

Banken

Idag åkte jag till banken efter jobbet eftesom torsdagar är enda dagen jag kan göra sånt eftersom banken då har öppet längre.

Jag sitter där iaf med min kölapp i handen å smsar Anna å frågar om man var tvungen ha med sej passet eftersom jag visste hon skulle till banken tidigare på dagen, av ngn anledning tittar jag upp ifrån mobilen precis innan jag trycker på skicka. Å ser då Anna stå vid kölappsapparaten precis framför mej! Vilket sammaträffande !

Självklart var man ju tvungen å ha med sej passet, vilket jag inte hade. men fick fylla i papper å prata med ngn iallafall, å få typ allting klart, men jag kan ej ha internetbanken å ej ha kort på bankkortet som dem har här i norge å lite såndär ! Så var tvungen å komma tillbaka till banken en annan dag med mitt pass å fixa allt de.

Jag å Anna lämnar banken å går mot tbanan, så säger hon ngt om att hon läste att man ej kunde ha tillfälligt pass , jag springer tillbaka å frågar, å mkt riktigt kan du ej ha tillfälligt pass för att fixa detta.!
Å jag fixade ju aldrig ngt nytt pass när jag var i sverige, Har fan kunnat göra allting med mitt tillfälliga pass, åka hem ifrån usa, bort å fram till turkiet mm. Men jag kan inte öppna ett jävla itnernetbank konoto i norge bara för det är rosa istället för lila !

Så nu vet jag inte om jag kommer kunna fixa deetta så jag kan få min lön för förra månaden iallafall ! Å när ska jag kunna åka till sverige å fixa pass? Enda gången jag kan åka hem är ju helger, å polisen har väl ej öppet för sånt på helger?? Finns inte en chans att jag kan åka hemm å va hemma en vardag. Jag ska ju vara den enda på jobbet å sköta allt själv i 3 veckor. å även när jag ej är själv så kunde jag ju inte ens få vara hemma å vara sjuuk. Så vet inte hur jag ska förklara för honom att jag måste skippa jobbet en dag för å åka till Sverige å fixa pass !

Åååh dumma osmarta Emelie som tappade bort passet i NYC ! Det har kostat mej mkt ! mkt pengar å tid ! :(


OC

Sitter och väntar på min sambo, hon skulle egentligen vara ledig idag och jag hade planerat att vi skullle ha en kväll på stan. Sitta på ngn uteservering å ragga lite kompisar! Men...
som vanligt blir bruden inringd på jobb å jag sitter här i soffan å har käkat mej otroligt tjock ikväll!

Nu kommer hon hem om en timma å då ska vi fortsätta glo lite OC skulle jag kunna tänka mej, som vi gjort de senaste kvällarna. Anna kollar seriöst eftersom hon ej sett första säsongen. jag kommer lite av och till. Orkar inte bli så känslorladdad som jag blir av OC om jag kollar seriöst. Lipar ju till varje avsnitt då typ . Så sitter vid datorn å gör lite annat samtidigt !

Jag lider av otroliga sömnproblem å fattar inte varför, springer runt som ett lik varje morgon, hela tiden på jobbet å hela eftermiddagen ! Sedan runt kvällstid så piggnar jag till, fast jag ej sovit, eller druckit kaffe. å när klockan slår läggdags kan jag itne sova alls, även om jag är trött !
Vet inte om jag ligger å grubblar över alla "problem" som jag tror mej ha, Som lägenhet, jobb, fkp, mm..
Eller om jag lider av ngt. jobbigt är det iaf, så nu har jag ju stressat upp mej själv inför varje natt å de gör ju bara saken värre !

Jag å Anna var iallafall på ytterligare en lägenhetsvisning idag. Mitt i Centrum verkligen ! Tar typ 2 min å gå till jernbanetorget. Lägenheten va väl fin så... Hon kunde ju städat den lite bättre men, men den va sjuuuuuuuukt liten ! De blev inget med den iaf, känns väl skönt på ett sätt så vi slapp avgöra om vi ville ha den lr ej, men lite tråkigt också. börjar bli lite småstressad nu. Men de löser sej säkert! :)

sömnbrist

väldigt dålig uppdatering här just nu.
Dels för att ingenting  kul händer så känns meningslöst att skriva då,
dels för att jag aldrig kan sova en blund på nätterna så är sjuuuuuuuuuuukt trött! får panik på de.
å dels för att jag är jävligt sur å orkar inte dela med mej av allt trams !
..
Kanske en annan dag :)

Nu ska jag fortsätta kolla på OC med Anna å sedan försöka få lite sömn igen.

Coconut Passion

Så himla förbanna på Victoria Secret förtillfället.
De har slutat med parfymerna och ska tydligen bara ha bodymist nu!
De hade värsta rean på deras hemsida för ett tag sedan och jag tänkte då beställa hem typ 5 parfymer å 4 bodylotion av min favorit doft, Coconut passion . Finns ingen godare, vill inte gå tillbaka till ngn annan parfym efter att ha haft den!

Meeen, så tänkte jag, ne jag köper när jag är tillbaka i USA å hälsar på istället. Så har dem slutat med dem, det finns bara ngra få få kvar på vissa VS. Emma, min familjs nuvarande au pair va så gullig å ringde mej på skype förut när hon va på VS å sa att de hade ngra parfymer kvar, å om jag vill ha, Dock inte min favvo, coconut. så de blev inget ! :( Så himla ledsen, vill bara åka till USA å leta igenom alla Vs butiker för å få dem sista ! haha .
Kommer aldrig hitta en ny favvo parfym efter denna ;( haha .  hjärtekrossad.


Grillning

Igårkväll skulle jag och Anna , efter två veckor i lägenheten, inviga våran grill och våran mysiga balkong.
Vi hade lagt fram kycklig vi skulle grilla ihop med majskolvar och sallad. Vi var riktigt pepp på en riktigt måltid efter allt flingätande vi kört med !

Jag har tagit med våran El grill hemifrån eftersom pappa å dem ej använder den och jag tänkte det är väl allt 2 tjejer klarar av. Haha , slippa hålla på med kol å tändvätska å allt vad man behöver ! Dock hade vi glömt bort att sladden till grillen var sjukt kort och att vi var tvugna att köpa en förlägningssladd. Så när vi stod där med allting utplockat på altanen å skulle sätta igång grillningen så ¨hade vi lite problem. det gick inte starta grillen, eftersom sladden inte räckte upp till kontaktuttaget !

Som tur är är vi två väldigt fantasifulla brudar så vi löste detta galant så vi fick mat även denna kväll! gott var det också ! Å bygget höll under hela grillningen ! :)


tummen upp !


.

Jag vet inte hur många av er som följde norska paradise hotel, antaligen inte så många.
Men jag följde det på internet iallafall både när jag var i USA å i sverige.

Igår när jag jobbade på nattklubben så kom de in en jag tyckte mej känna igen, trodde det var ngn ifrån Sverige först. Men det var "lille Niclas" ifrån Paradise hotel ! :) Lite småkul.

Niclas



godmorgon

Nyss hemkommen ifrån jobbet. Sjuukt vilket drag det var idag! Skillnad från förra veckan.
Stället var helt full packat idag ! Fick armbåga mej fram för att kunna ta mej ngnstans, å de va knappt att de funkade! Grymt bra musik spelade dem också så man blev ju sjukt festsugen själv ! Var bra låtar typ hela tiden, ja folket måste haft en lyckad kväll dem som var där ! :)

Jag slapp alla spyor också, vi hade inte spy katastrofer mer än i ett handfat vad jag vet, men kan inte låta bli att vara supernervös ändå ! Kan knappt lämna köket utan att ha paniken stigandes i kroppen, å tänk er då attt det är fullt med folk också, jag som har svårt för tajta utrymmen med, så skulle ngn spy framförmej så kan jag ju ej springa därifrån för jag kommer ju ingenstans ! Åh vilken ångest jag hade , men jag klara mej fint hela kvällen så känner mej nöjd efteråt !

Jag hatar min spyfobi, den förstör så himla mkt för mej ! Å jag mår så himla dåligt i situationer då spy kan inträffa ! Oftast när man säger att man har spyfobi så säger folk bara "ah men de har jag me , spy är äckligt"  sen står dem å torkar upp spyor ändå. Visst ingen gillar spy, men det är inte många som känner så som jag gör! Det är en riktigt fobi faktikst, Emetofobi .

Här är ett utdrag ifrån deras sida:

"Kräkfobi däremot lyder delvis andra lagar och är också ofullständigt förklarad. Sannolikt påverkas den som har kräkfobi av ett område i hjärnan som är kopplat direkt till överlevnadsinstinkten.

En vanlig attityd från närstående och även professionella är att den drabbade är besvärlig och pjoskig och med lite god vilja skulle kunna skärpa sig. Få, förutom de som själva drabbats, vet hur svårt det är att bemästra skräcken för att må illa eller kräkas. Eftersom fobin är så dold och förknippad med skam uppfattar sig de drabbade som mycket avvikande. Det brukar vara en lättnad att få kontakt med andra och att förstå hur vanligt det är.

Kräkfobi skall ses och förstås som ett allvarligt handikapp. Om den som drabbats av kräkfobi kan sprida fakta kring fobin kan det hemliga och skamliga minskas. Den som drabbats av kräkfobi väljer ju inte detta utan får slåss mot ett sinne/en kropp som signalerar livsfara på samma gång som andra människor är oberörda av motsvarande. Detta medför naturligtvis en svår anpassning till vanligt liv och många förevändningar för att undvika minsta smittfara. Livet blir fokuserat på undvikandet. "

Aja det var lite av mina besvärligheter ! :)


Livets gång

Tänk så mycket som sker i livet utan att det är så du vill det ska ske egentligen.
Jag har haft en väldigt åldersnoja med att jag inte är där i livet som jag trodde jag skulle vara vid den här åldern.
Jag har alltid sagt sedan jag var yngre att jag skulle ha barn tidigt, jag skulle va den som flytttade hemifrån först i vårat kompisgäng, Jag skulle börja min utbildning efter gymnasiet och börja mitt vuxenliv.

Här sitter jag tre år senare efter gymnasiet å vet knappt vad jag slösat dem 3 åren på ! Men ack så jag inte ångrar någonting ! Jag är så otroligt nöjd med alla val jag tagit ! Å jag tror att allting sker av en mening, Allting som hänt mej på vägen pga valen jag tagit har skett av en anledning. Något annat har istället stått och knackat på dörren och gjort mej mer erfaren.

När jag åkte iväg som au pair visste jag inte ens den dagen jag satt på planet över atlanten om det var detta jag ville göra, men jag testade iaf, kunde ju inte vara svårare än att åka hem igen. Å jag är otroligt glad att jag åkte trotts min osäkerhet över vad jag ville. Testar man inte vet man inte, å då har man heller inget å vinna.
Allt mitt farande, upptäckande å oseriösa liv innan the real life kommer bara göra mej ännu mer redo när jag väl ska fastna i vuxenlivet. Jag kommer inte vara någon sur framgångsrik kontorstant som gnäller över att dem aldrig uppfyllde sina drömmer istället för drog igång karriären för fort. Jag kommer inte vara en dålig mamma som är ledsen över att hon valde bort sin ungdom för att bli mamma tidigare än vad hon kanske egentligen var redo för.
Jag kommer förhoppningsvis va jävligt nöjd över att jag gjorde rätt val å kan njuta av rätt sak vid rätt tidpunkt !

(Undra om jag sitter och skriva all denna trams för att skjuta upp på min springtur som jag tvingat mej själv att ta idag? Aja inga mer undanflykter för att slippa nu! på men skorna å ut i regnet ! )


I never wanna see you cry and I never wanna tell a lie

Idag är det lördag, å Anna jobbar 12.30-20.30.. Vilket innebär att jag är ensam hela dagen idag med, å likaså hela kvällen igår efter jobbet eftersom hon jobbade då också. Sandra och Mentor har ju åkt hem till Sverige över helgen med.

Jag började iallafall lördagen med en låång och behövlig sovmorgon ! Vaknade upp halv 1, det var skönt efter alla mina tidiga morgonar denna veckan, å behövligt eftersom jag ska jobba inatt !

Åt en nyttig och god frukost, havregrynsgröt, knäckebröd å kaffe ! :) mummma det,
Sen dess har jag fastnat i soffan med datorn drömmandes bort mot andra ställen. Suttit och kollat på flygbiljetter lite här och var. Men framförallt tillbaka till mitt underbara Cali! Underbara San Francisco, underbara familj, underbara väder, underbara shopping, underbara vänner, underbara Cheesecake Factory, underbara golds gym. Mitt underbara allt med andra ord ! Jag hoppas till tusen att jag kommer få ledigt lite i augusti/september för att få ta tripp dit ! Sakar mina trollungar så ! Dem håller på att bli förstora för att jag ska hinna med <3

Man blir så deprimerad av att det är 2a Juli å vändret beter sej som om att det är mitten på oktober ! Vad händer med sommaren?? Här kommer jag hem för jag skulle få njuta av en svensk/nordisk sommar, men ja, hade tydligen glömt av att den till mestadels bara består av regn!

Nu ska jag ta min röv ut på en springtur å sedan fräscha till mej för å se vad jag kan hitta för kul i Oslo sentrum :)


matbutik

Alltså jag hatar matbutikerna här i Norge !
Inte nog med att det är löjligt dyrt! Dem har ju för fan ingenting !
Dem har ingen riktigt youghurt, deras youghurtar finns bara i 0.5 liter byttor å det finns typ 3 smaker att välja på ! Helt värdelöst! Vill ha mina valio med 100 olika smaker att välja mellan ! :)
Det finns ingen fil, ingen risgrynsgröt , ingen risifrutti dem har typ ingenting . å det dem har har dem typ bara en variant av ! Vem vill ha ett paket flingor att välja mellan, det ska finnas minst 20 ju! Jag vet inte vad dem äter i detta land. Å matbutikerna är typ huur små som helst !

Tänkte att jag skulle lägga ansiktsmask å mysa till det idag när jag kom hem ifrån jobbet! men orkade ej åka ner till stan för att hitta en H&M eller ngt å köpa en, så gick in i 2 mat affärer för i sverige kan man ju hitta sånt där, neeeeeeeedu, det kunde jag ju drömma om ! hahah inga ansiktsmaskar i affären här inte !

Nej, det får bli hem till sverige å storhandla ett par gånger. Kärlek till ICA maxi, coop forum å PA:s å svensk mat överhuvudtaget ! :) haha


RSS 2.0