the perfect man

Idag tog jag en snabbis på stan efter att jag varit på intervjun.
Gick då förbi en butik med snygga killkläder, å fick tanken "Kanske jag ska gå in å se om jag hittar ngt snyggt till min pojkvän som jag kan överraska han med".  Sedan kom jag på, vilken jävla pojkvän?! Haha

Jag älskar att skämma bort min käraste med lite överraskningar. Men Självklart vill jag bli bortskämd tillbaka! Det behöver inte vara stora, dyra genomtänkta saker ! Bara små saker som ger lite överraskning och visar hur mkt man uppskattar varandra. Så som att han går förbi affären å köper med sej min favorit choklad hem, att jag hittar en lapp där det står "jag älskar dej" på som han lagt ner i min väska på morgonen innan jag gick till jobbet, att han kanske köpt tröjan jag gått å kollat på länge men av någon anledinng inte riktigt unnat mej att köpa. You get it, bara fantasin som kan stoppa dej! Man ska aldrig känna sej så säker å ta sin käraste för givet, det är det värsta du kan göra! Man ska alltid hålla kärleken i liv, annars kommer förhållandet dö ut, ingen är värd så lite att den ska tas förgivet ! Alla har ett pris, å det priset är högt !

Igår kollade jag å Anna på the perfect man, Okej jag somnade efter halva och gick å la mej, men har sett den förut :) väldigt bra film faktiskt.. jag fastnade väldigt för ett citat de sa i filmen, å de var.. :


"I guess the perfect guy
would be... He could be anywhere
in the world. but he chooses
to be with her because, life is better with her
by his side."

That's the man I'm looking for!






torsdag

Inte mycket som händer egentligen. Så därav en anledning till dålig uppdatering.

Gick på intervjun på gymmet, det gick helt åt helvete, men de gör mej ingenting. Klickade inte direkt med personen som hade det , å dem ville ha heltid vilket inte funkar för mej, så gör mej inget att jag ej fick de  :)

Igår natt låg jag mej sjuuuuuuuuuuuuka magkramper ! Hade så galet ont å mådde illa gjorde jag också! , variera hela natten mellan ligga i fosterställning, ligga på mage, stå upp, sitta på huk, ligga på toagolvet, ligga på sovrumsgolvet ect. Värsta natten på länge, inte en timma sömn å skit nervös över att jag skulle spy. Ringde och försökte sjukskriva mej på morgonen eftersom jag fortf mådde sjukt dåligt. Men fick inte, för de fanns ingen som jobba. Så var tvungen å palla mej till jobbet ändå, utan sömn, med sjuka magkramper, illamående å ingenting kvar i kroppen ! Å kunde ej äta på heela dagen. fyfan. Palla mej igenom dagen å sen åkte jag hem å däcka i sängen, missade en lägenhetsvisning bara för det , så nu blir de ny jakt igen.

Jag var på en ny intervju idag med, på en annan restaurang. Gillade stället riktigt mkt, å gillade chefen å hans tänkande ! Det var iallafall jättefint å han tyckte också man skulle ha kul på jobbet å trivas ! Ska provjobba i mitten på juli så kommer jag antagligen börja jobba kvällar å helger där i augusti om jag sköter mej :)


I can´t get enough

Går å lägger mej med hemlängtan även denna kväll.
Eller är det hemlängtan jag har?
Vart jag än är, vart jag än befinner mej,
vem jag än är med, vad jag än gör.
Så är det alltid något jag saknar.

Önskar man kunde plocka alla nära å kära, alla upplevelser, alla ställen , allt man önskar å behöver.
Å bara sätta allting på ett å samma ställe.
Skulle jag vara nöjd då tro?

Aja, ska ta min man å krya ner i sängen nu ! Imorgon väntar ju en ny jobbvecka och första veckan utan Emmas hjälp! kommer sakna den tjejen på jobbet alltså!


jag och min man ! :)


Söndag

Det har varit en ganska seg söndag med tanke på att jag gick å la mej när normala människor går upp.
Men efter frukost å jag slumrat till i soffan så bestämde vi oss för vi skulle ha parkhäng.
vi tänkte ta med en mysig picknick med frukt och kex och grejer. Av någon anledning slutade det med att vi åkte till bryggan och köpte mc donalds och milkshake istället och tog med oss ! haha . gott var det iaf och sjukt mätta blev vi !

Parken var väldigt mysig och oslo bjöd på sin förvåning på fint väder ! :)


Godnatt

Klockan är halv 7 på morgonen å jag har precis kommit hem ifrån jobbet.
det var faktiskt rätt bra. Hade ju ingen aning om hur stället skulle fungera som nattklubb och det var bara tredje öppningen ! Men det var lagom med folk, mkt folk runt min ålder, å musiken va hyffsad. det brukar tydligen va bättre musik ändå.

Dock tog det ju inte mer än ca 5 minuter efter att jag hade kommit som första spyan kom! alla som känner mej vet ju vilken sjuk fobi jag har över spyor. Varit skit nervös hela natten! Framför allt när jag måste gå in å kolla toaletten ! Men men, 2 spyor under kvällen å jag slapp torka, jag hade tur å såg dom inte ens. Lite synd jag har sånn spyfobi eftersom spytillägget är på typ 400 norska, så en 1000 spänn hade ju ej suttit fel under kvällen. Framförallt inte med tanke på att de varken gick buss , tunnelbana eller spårvagn när jag skulle hem, så jag fick ta taxi ;( vilken inte var så billigt eftersom jag bor lite utanför. men men.

Nu har anna legat å sovit ganska många timmar tror jag , å det är hur ljust som helst ute, men ska ändå krypa ner under täcket med henne å försöka få lite sömn! :)

godnatt allihopa! <3

intervju

Idag var jag typ själv på jobbet mest hela tiden. Det gick bra som tur var, så nu ska jag nog klara mej själv nästa vecka ! :)
Imorgon ska jag jobba extra där uppe när vi har nattklubb ! Börjar kl 24 å kommer nog ej va hemma förrän 5 ! Tur jag är ledig på söndag ! :) Å jag håller alla tummar jag har över att ingen ska spy !  :)

På måndag har jag efter många om och men intervju på gymmet ! vi får se hur det går och om det är något att ha !

Men innan det ska det fira midsommar ! Dock inte i sverige detta året heller ! inte firat midsommar i sverige på två år nu. Lite tråkigt, jag som är så jsukt traditionsbunden ! Jag saknar mina midsommar jag hade när jag var liten! Gå upp tidigt på morgonen å plocka blommor, klä midsommar stången, dans å lekar runt stången, tipsprommenad å fika. Å sedan hem å äta gott å sedan dans på logen å chokladhjul! Åh sås mysigt det var! Ska se till så att mian barn får minst lika bra och traditionsfull midsommar som jag haft alla år ! :)

Men denna gången blir det i vår lägenhet i Oslo med Anna Sandra å Mentor å lite folk ifrån swe :)


Vilseledande

Jag känner att min blogg är ganska vilseledande förtillfället. det står Au pair å USA å San Francisco överallt känns det som !.
Men jag är så otroligt oinsatt och ointresserad att jag har ingen aning om hur man byter. Ska se om jag kan fjäska med ngn som kan göra om den åt mej... Kanske söta Emma som fixade min blogg innan jag åkte till USA, som lustigt nog tog över efter mig i Min underbara familj å är nu alltså au pair åt mina små trollungar som jag saknar så mkt så de gör ont ! <3


Samboliv med Anna

Det jag hade sett fram emot mest av allt med denna flytt var  att bli sambo med Anna! Trotts att jag å denna brud inte spenderat mkt tid alls innan vi bestämde oss för att flytta till Oslo ihop , så klaffar jag otroligt bra med henne. Egentligen hade vi nog inte ens spenderat 2 veckor ihop innan detta kom upp på tapetern. Dock var vi ju tillsammans hela min resmånad och vi blev väl då bara ännu mer övertygade om att detta skulle gå vägen utan problem! :)

Men om vi ska hålla oss till det jag ville få fram så var det att jag sett fram emot sambolivet eftersom jag är en person som hatar att vara ensam, vill gärna ha umgånge mest hela tiden! Men planen gick inte så fint som det var tänkt ! haha, Anna har fått jobb på ICA (som ligger preeeeeeecis under oss, så henne gångväg till jobbbet är ner 2 trappor i trapphuset! haha) . Så vårat dygn ser ut såhär:

06.00-06.30           Emelie går upp
06.40-07.20           Emelie åker till jobbet.
08.00-12.00           Anna går upp.
14.30                    Anna går till jobbet
15.30                    Emelie kommer hem ifrån jobbet
22.30                    Emelie går å lägger sej
22.45                    Anna kommer hem.

Med andra ord är enda tiden jag ser henne den tiden vi spenderar när vi sover i samma säng ! haha
Dock så hoppas jag på att hon vid 8 tiden då hon har rast kommer hem istället för att gå till personalrummet så då har vi iaf en 25 minuter på oss att tjata lite skit ! men ännu en anledning för mej att skaffa mej ett kvälls jobb :)

Aja, slutsats är att sambolivet med anna är ungefär samma sak som ensamlivet ! :) haha


från i lördags :)


Välkommen hem till Emelie och Anna

Tänkte att vissa kanske var nyfikna på att se vårat nya krypin. Enligt mej är lägenheten väldigt mysig iaf ! :)


köket  ..


vårat lilla sovrum, dem som känner mej väl kan nog räkna ut vilken sida som är min..


storarummet


grillen är på plats :)


dem har ingen starbucks här i norge så vi fick köra med dubbla kaffemaskiner hemma :)


Vi extraknäcker även som svart-högklackade-skor-uthyrare för att få in pengar till hyran. Så är du i behov av svarta partyskor till högt pris hör gärna av dej!


Första jobbdagen

I måndags började jag jobba, så satte mej på tunnelbanan å åkte iväg, åkte så jag hade gått om tid till att ta mej till jobbet. MEN... så bygger dem tydligen på tunnelbane spåret som går mellan där jag bor å mitt jobb/centrum. Så det var helt kaos med all trafik å alla männiksor som skulle av på samma ställe, så vi blev sena, jag missa anslutnings spårvagnen å allt vara bara kaos, så jag kom 15 minuter sent till jobbet första jobbdagen, mycket pinsamt ! men ingen fara för alla har typ kommit sent hela veckan har jag märkt så verkar inte va ngn som bryr sej direkt ! Dock åkte jag extra tidigt i tisdags för att vara säker på att va i tid, halv 7 åkte jag hemifrån, å då går allt som smör å jag får ist sitta ute å vänta i en halvtimma, trött som fan ! haah

Var väldigt intressant att kommit dit iaf. Har ju haft väldigt svårt att förstå mina arbetsuppgifter eftersom min chef stammar på norska och det kan vara rätt svårt attt förstå. Han har ju iaf presenterat tjänsten för mej som ansvarig och servitör på restaurangen. meeeeen, nu är det inte så glammigt som det låter, utan jag är mer som en mat-tant men till business människor istället. Och det är typ bara jag och 2-3 kockar som jobbar där ! Jätte ensamt med andra ord å inte alls så kul. Börjar ångra lite att jag tackat nej till 2 andra jobb. Men , det är otroligt soft och enkelt, gratis frukost å lunch/middag å kan jobba en massa extra uppe på den riktigt restaurangen (som är jättefin faktikst!) på kvällar å helger ! Så det ser jag verkligen fram emot. Då kommer jag med all säkerhet bli väldigt pepp att jobba extra också eftersom det kmr va ett roligare å mer socialt arbete!

Har även 2 andra intervjuer, förhoppningsvis imorgon och på fredag. Ett är på ett nyöppnat gym, å ett som festfixare ! hahah känner att jag kör på super seriösa jobb för tillfället ! :) så jag hoppas på lite kvälls å helg jobb framöver!

Man blir faktistk väldigt väldigt sugen på att börja plugga när alla välutbildade människor kommer in å äter hos mej på jobbet ! eller nej, jag är inte alls pepp för att plugga. Men jag vill vara färdigutbildad, med ett bra jobb, ett jobb där man får vara snygg också å slippa springa runt med toffs och äcklig kock skjorta i storlek XXL. Ska fan köpa en egen skjorta och hota med att sluta om jag ej får ha på mej den! :P nej får nog bli att jobba här lite å tjäna ikapp alla pengar man slösa i USA å sedan ta tag i livet å utbilda sej :) Men ångrar absolut ingenting jag istället för att börja plugga. Är nöjd med att jag gett mej ut på saker och vart oseriös och ung ett tag. För nu har jag hela livet på mej att vara seriös och ansvarsfull å gamal ! :)


typ såhär ser min skjorta ut som jag har för tillfället, heeeeelt onödigt eftersom jag ej lagar ngn mat i köket, stora som hus är dem och armarna bara hänger ner över mina händer så måste vika upp dem 2000 gånger i timmen.

Nytt kapitel

Jag vet att det var folk som väntade på en sammanfattning ifrån både hela mitt USA år och ifrån min resmånad.
Men , jag kan säga som såhär, det vart bland det bästa jag gjort ! Är dock för lat för att skriva om allting.

Så vi går direkt på nästa kapitel i mitt liv, Oslo, Norge.
Fredagen den 17 juni packade pappa bilen med alla mina saker jag å mamma hade packat ner å vi alla tre börja köra emot Norges huvudstad. Jag hade snålat med packningen men ändå var det knappt att jag själv fick plats i bilen. Första helgen var rätt chill, fredagen myste jag å Anna med mina föräldrar i lägenheten. Lördag vaknar jag tidigt å får sedan vänta hela förmiddagen på att Anna ska vakna, när hon gör det beger vi oss in till centrum och kollar runt i lite affärer, å på kvällen blev det en mindre utgång med lite folk :) Söndagen bestämde vi oss för att ta tag i packningen och gå en runda i området där vi bor .




såhär packat var det i bilen ! å såhär trött var jag att jag inte ens märkte när hela väskan åkte ner på mej ! haha


RSS 2.0