Nordby Center

Idag hade ja tagit ledigt så jag å anna kunde dra iväg till nordby center. ett shoppingcenter jag stannade på med mamma å pappa å lillebror när vi åkte upp till oslo sist.

Jag hade inte sovit en sekund på hela natten pga jag hade en dålig känsla i magen. Så vakna super trött, duscha å kom iväg iaf. mådde illa som fan pga sömn å mat brist. fick i mej en banan å en yoghurt å somna fint på bussen sen som tog dfrygt 2 h. Vi hade 7 h på oss där. Jag trodde de skullee va alldeles för mkt tid å vi skulle få sitta vänta en massa .. men tiden bara flöööög iväg.

fick iaf köpt lite... fick lite ångest men bestämde mej sen för å se de som födelsedagspresenter till mej själv så kändes de bättre ..:P

blev iaf:
träningväska, träningsskor, två mössor till sälen, Två par byxor eftersom mina svarta blivit helt förstörda på jobbet, å ett par hunterstrumpor jag kan ha i mina hunterstövlar :) de va väl typ de.... Plus en massa svensk mat å godis de klart :) å en kebabpizza fick vi ner:)

Sälen

Jag har glömt å berätta för er att jag äntligen fått bokat en tripp upp till sälen!
Inte vart i backarna på ca 2 år eftersom jag bott utomlands. så ska bli riktigt kul å komma upp å åka lite igen ! :)
den 8-12 januari drar jag iväg med hälften av gänget som jag var i turkiet med ! Super kul! :)

det svackar

bloggningen ligger tyvärr inte så högt upp på min prioteringslista just nu. framförallt itne när det ej funkar å blogga ifrån mobilen.. är det bara för mej det ej funkar?

Just nu mår jag inte allt för bra iaf.. Har ingen energi överhuvudtaget. Kroppen gör gaaaaalet ont, orkar knappt stå upp, yr å yrsel huvudvärk illamående å de enda med de andra. Somna redan klockan halv nio igårkväll å sov till halv ett idag på dagen.. Så gick jag upp å skulle laga mat, så fattade jag ej hur man fick upp konservburken för konservöppnaren va värsta konstig (billig ikea skit) Så stod upp där vid  köksbänken jättelänge å vela å hade mej. Men blev helt yr å allt svartna, Så fick ta en paus å gå å sätta mej. TA EN PAUS IFRÅN Å ÖPPNA EN KONSERVBURK. ah fyfan :P '

De e tur jag har så fina å underbara jobbarkompisar annars skulle jag aldrig palla gå till jobbet. idag efter stäning hade vi julmys å byggde pepparkakhus å myste en massa. Vi är ett sjukt bra gäng på jobbet faktiskt. Hade jag ej dem å anna hade jag aldrig stannat här..

Men imorgonbitti far jag iallafall hem till lilla svea för ett par dagar. Ska göra minsta lilla. äta mammas goda mat, tvätta all min tvätt eftersom vår tvättmaskin här är cp å jag villk ha torktumlare. Kolla massa filmer, mysa med vännerna å kela med kaatten å bara ha de allmänt bra ! :)


godnatt

dark

det blev mörk choklad, å de smakade jävligt bra !
Men de va andra saker som blev mörkare ikväll också.
Jag å anna fick äntligen till att färga mitt hår, som vi försökt med i månader.
Med min favoritfärg ifrån usa ! Lite mörkt nu till en början men tror det blir bra !
Nu ska bara ögonbryn å ögonfransar färgas plus att man ska få lite färg på sin bleka hud ! :)



så nu har jag ungefär denna färgen igen , som jag hade när jag var i Cancun, Mexico :)

Present

image description

detta fick vi i inflyttningspresent av mor å far när dem var här å hälsa på, En blender, Champange och After 8 !  Ååhh.. Nu görs det smoothies dagligen ! Å chokladen är redan slut, tyvärr. finns ju ej å köpa denna goda choklad i detta land heller vad jag vet? champangen ska firas med på ngt fint utvalt tillfälle ! :)

Tack Mamma å Pappa <3

Shopping.. Eller veckohandling?

I lördags gick jag på stan lite efter jobbet för jag tänkte shoppa . Men fyfan tyckte bara det va jobbigt istället för kul. så begav mej hem rätt snabbt igen..

Idag däremot tog jag mej bort till Meny på CC vest idag.. en matbutik som faktikst är lika stor som matbutikerna i Sverige. Inte bara en lite Kiosk som alla andra matbutiker här borta i detta land.. Å jag gick runt där som ett litet barn i en leksaks affär.. Snackade med anna samtidigt i telefonen å berättade flera gånger allt dem hade haha. efter ungefär 1,5 timme i matbutiken var jag klar och kom därifrån med 2 kassar :) Dock en aning besviken för trodde dem hade Proviva här i norge.. som jag skulle ha i mina smoothies för å få magen i mer balans. men  nej, det var ju norge vi snacka om :)

Mamma å pappa skulle nog bli lagom chockade om de såg mitt matförråd nu iaf.. Köpte en massa kryddor, So far har jag kanel, curry, Chili och VITLÖK(?) Dock är typ bara kanelen å chilin öppnad men ändå. Jag som hatar kryddor å itne ens saltar min mat !

Idag testade jag även på en ny maträtt. Som jag kom på själv. Kycklingfärs, med kikärtor, morötter, champinjoner och krossade tomater i tomtatsås med smak av vitlök å basilika, å sedan chilikrydda på de. Blev faktiskt ganska gott :) Hade man aldrig trott om mej för ett år sedan ! :)

Nu tvingar jag med anna att gå till meny igen för jag har varit gryyyyyyyyyyyymt sugen på mörk choklad i flera dagar nu å nu måste jag ge med mej ! Seee you !

Vit hårboll

Innan vi köpte vår fina Zorro för en väldans massa år sedan så kollade vi ju i en massa hundböcker jag å min familj.. Å jag var hel nerkärad rasen Samojed. ett vitt hårigt litet charmtroll.. Försökte med min bästa övertalningsförmåga övertala pappa att vi skulle ha denna ras, utan framgång. vilket är väl tur det annars hade vi aldrig fått Zorro <3

Men i förrgår när jag å Anna var påväg till Tbanan satt en liten hund av denna ras utanför en affär och väntade på sin husse. Hon var vääärldens charmtroll å pratade med mej hela tiden å försökte komma fram till mej. Hon skällde ej utan pratade verkligen. Vi stod där tills hussen kom (för om ingen kom ville jag sno med mej henne hem hahah ) . Jag fråga iaf om jag fick klappa , så satten mej ner å blev då överfallen av hunden som hoppa upp å pussa mej. Hundar brukar vanligtvis inte få pussa mej för tkr det äckligt men hann knappt reagera nu . haha . Hon var iallafall svensk hon också (hunden asså) Å vi blev bästisar ;) Haha


Sko-orgasm

Jag har ett tag kännt ett efterlängtat tryck efter nya höööga svarta snygga skor.
Jag fann dem idag, kollat på dem förut men vart slutsålt överallt där jag letat. Idag hittade jag dem å de fick följa med hem !



Jag å Anna vill snarast möjligast bege oss till nordby Center efter att jag vart där med min familj förra veckan ! de fanns massa affärer där å vi vill till svensk mark lite å handla mat, julklappar å saker till oss själva . saken är bara att anna endast är ledig söndagar... Å jag jobbar varje söndag hela nov å dec !! ;( Så blir att försöka fjäska med min chef lite å se om jag kan få byta  :)

Just nu sitter jag å kollar på film med anna, dricker the, å skriver önskelista till mamma , haha :D

Torsdag

Idag var det torsdag... Jag skulle egetnligen upp å träna tidigt imorse men när jag vakna hade jag så sjuuuuuuuuuukt ont i kroppen. Jävlar vilken smärta det va. det var ju tom smärta bara av å ligga i sängen ! Jag var nämligen å träna igår , första gången på mkt länge. de satte sina spår idag. Hade glömt att de gjorde såååå ont å ha träningsvärk. det värsta va axlarna för de gick ju typ inte å ligga på sidan liksom!

så jag tog en lååååååååång sovmorogn (som vanligt) . lite för lång.. Sedan gick jag upp, lagade lite tacos i min ensamhet å drog därefter in till stan å mötte upp Elin. Vi gick runt på stan å kika i affärer. var inne i massa mysiga pyntaffärer å kolla på massa julsaker ! Så mysigt ! Härligt å vara med ngn som längtar å gillar julen lika mkt som jag gör ! Anna delar ju tyvärr inte riktigt det intresset med mej ! Så nu har vi bestämt att vi ska åka till IKEA snart å shoppa loss å äta köttbullar ! :)

Sedan blev de jobb för hela slanten.. å det var en riktigt bra kväll på jobb faktikst ! Lagom med folk, pratsamma gubbar som vanligt, å bra tips så jag gick hem nöjd även om jag fick ta en sen tbana hem . Väl hemma låg anna  å sov som vanligt när jag kommer hem. har typ itne snackat med den tjeje på riktigt sedan mina föräldrar var här. Riktigt deprimerande. saknar henne , undrar när vi ses nästa gång.. Kanske på måndag om hon ej jobbar på ica då.

Orkar inte blogga mer.. Ny design kommer på bloggen inom snar framtid också. eftersom det är över ett halvår jag avsluta mitt liv som au pair är det väl dags . :P

Save tonight

Alla som följt min blogg ett tag vet att jag har en fling på Danny.
Efter att jag hade träffat honom 2007 var det väldigt extremt och jag var helt inne på att vinna hans hjärta.
Dock har detta trams lugnat sej de senaste åren.. Tills igår...
Då jag lyssnade på EMD när dem sjunger save tonight å såg deras inspelning. Gosh, killen har charm alltså! Å han kan sjunga, å dansa å heeeela köret. 0.58 in i låten tar danny över på Solo, å hela min kropp ryser !



Förresten, är det bara min blogg.se app som inte funkar i mobilen? allting hade ju varit så mkt lättare om den funka, tänk så många fler inlägg det skulle bli då!

Sörjer förresten med alla er som skulle på Rihanna ikväll. var sur med er kan jag säga !

Tisdag

Som inte alla vet är jag hemma i sverige sedan 2 dagar tillbaka. Blev ledig och kände att jag behövde komma hem å få mammas mat å kärlek lite ;) Hahah . nej största anledningen till att jag åkte hem var för att överraska min kära kusin å säga hejdå till henne innan hon drar till thailand och australien på obestämt tid! Inte alls avis på att hon ska dra till värmen nu och uppleva massa äventyr !

Kom hem i måndagskväll, då åt jag med familjen och åkte sedan å myste med Sandra å Malin..
Tisdagen sov jag ut, sedan spenderade jag dagen med fina mamma, vi var och handla och lite sånt som jag faktiskt tkr om å göra. älskar att handla mat haha . På kvällen kom min kusinfamilj hit. Dem hade ingen aning om att jag var hemma. Så skulle ludde gå upp å hämta hennes "present" Å ner kommer han med mej på ryggen ! hahah, 2 sekunder hade jag en kusin som överföll mej med kramar <3. vi hade en otroligt god och mysig middag med thai- inspirarion . Helbra kväll. När dem hade åkt gick jag bort till jimmy för att träffa honom lite, knappt hunnit se honom på 2 år.

Och idag har jag mysigt ännu mer med Olivia. vi gick på stan, var å köpte kebab pizza å tog med hem till henne,, hängde hos henne ett tag, kolla på all hennes packning :) haha sedan blev de stan en sväng igen å sen lite tid här hemma hos med ! efter det åkte jag till Malin å träffa malin å sandra igen ! Så mysigt att ha någon å hänga med på kvällarna! Vet inte om jag börjar bli gammal. men börjar sakna falköping mer å mer faktiskt ! Eller vet inte om jag sakna Falköping men saknar Alla mina nära  å kära jag har här !

Imorgon bär det av till Oslo igen ! Dock inte ensam , tar med mej hela tjocka familjen! Nu är det deras tur och se hur jag lever mitt liv där borta ! Ska bli jättemysigt och visa dem hur jag har det ! Ska bli skönt å träffa anna igen med, även om jag bara varit borta 2 dagar. Jag har sån sjuk separationsångst ifrån allting. Allt å Alla. enligt Blondinbella tror hon det är något som är vanligt hos skiljsmässobarn. Och jag tror det kan ligga ngt i det. Tkr det är jättejobbigt att skiljas ifrån folk jag tkr om ! Så är jättejobbigt å ha kära på så många olika ställen! Å skiljas från saker man ej får se igen är jättejobbigt med ! Säga hejdå till ngn man kommit nära, men man aldrig får träffa igen . När jag skiljdes ifrån min favvoritbil vi hade haft i min bil grät jag ju tom.. Ja jag är då inte normal!

image description

Såhär såg jag ut imorse när jag skulle ut på stan med kussis

Läsarfråga

Förra veckan fick jag en fråga i kommentarsfältet som jag inte tagit mej tid att svara ännu. men nu har jag lite tid över så tänker besvara den frågan och hoppas på att läsaren fortt läser min blogg och ser svaret trotts att det är sent :)

"Hej Emelie! Jag är en tjej som läst din blogg ett tag, och jag ÄLSKAR den!:) Jag väljer dock att vara anonym i denna kommentar, för ska fråga något som jag personligen tycker är lite jobbig. Men jag hoppas av hela mitt hjärta, att du kan svara på denna kommentar i ett inlägg på din blogg! Det är nämligen så att jag tog studenten i sommras, och nu är det dags för mig att söka jobb! Känns som jag har sökt tusen stycken, men inget händer. Så frågan till dig är om du har några tips på hur man söker jobb? Skickade du in CV:n till företag och sen hände inget mer, eller skickade du in CV:n och sen tog kontakt med företaget, eller ringde du runt till olika företag när du sökte jobb, eller besökte du olika företag när du sökte jobb? Vore så sjukt tacksam om du tog dig tid till att svara på detta i ett inlägg som sagt. Och berätta hur just DU gjorde! Du är en av mina största förebilder ska du veta! Puss på dig & din blogg!<3"

Först vill jag säga att det är jättekul å höra att det är någon annan än mamma och min sambo Anna som faktiskt läser min blogg ! Många gånger har jag svårt att tro att det finns några där ute som faktiskt läser ! :P Så tack så mycket för de fina orden!

Angående frågorna så är mina tips ganska enkla som man läser på många andra ställen.. Nu vet jag inte vad för typ av jobb du är ute efter att söka, men som mej som sökte allt från cafe jobb, restaurang jobb, butiksjobb, gymjobb, jaaa, alltså jobb med olika arbetsuppgifter så tänkte jag mycket på att det var viktigt att ha ett CV som riktade sej på just det jobbet jag sökte. Det betyder att jag alltså inte bara hade ett CV, jag hade nog 5-6-7 olika CV som jag anpassade till dem olika jobben. Självklart gjorde jag inte om alla CVn helt och hållet. Men när jag sökert ett Butiksjobb kanske jag trycker lite mer på att jag tex jobbat i butik förut, att jag är ansvarsfull ect. Medans när jag sökte cafe/restaurangjobb så kanske jag tryckte mer på att jag jobbar på olika caféen förut och att jag är stresstålig.  jag trycker alltså mer på de saker som jag tyckte passa mer till det jobbet jag sökte. Tex kanske det inte är så vitkigt för ett dagis att veta att du har gått Barista utbildning och är grymm på alla olika sorters kaffe..samtidigt som det kanske inte är så viktigt för ett cafe  å veta att du jobbat som au pair ett år å tagit hand om barn.. Du fattar , anpassa informatonen så det passar in till stället !

Sedan är det det där HUR man söker jobbet. Nu var jag ju i USA/Sverige när jag sökte de flesta jobben i norge.. Vilket betyder, ja jag sökte via Internet på deras annonser som låg ute. MEN det är inget jag rekomenderar. men det var så jag gjorde och så jag fick jobben. Jag var även uppe i Norge en gång och gick runt till butiker och lämna CV. Och jag vet att chansen att man får ett jobb är betydligt större om du går dit personligen , istället för att bara skicka in en ansökan.
Först och främst för när det ligger ute en annons, så får företaget SJUUUUKT många svar. Där jag jobbar nu har nyss lagt ut en annons om garderobspersonal. Och jag går igenom våran mejl varje dag jag jobbar. det är såå många mejl som kommer in varje dag angående jobbet. Och ska jag vara ärlig, nej vi öppnar tyärr inte ens alla mejl.

Men däremot kom det in en tjej när jag jobbade, var jätte positiv, glad, lättsam att prata med, öppen att lära sej mm. HOn fick komma in på intervju redan dagen efter och började provjobba några timmar efter intervjun !
Inte nog med att man sticker ut ifrån mängden när man kommer in personligen, chefen får även se hur du ser ut, hur du är som person, du får ge ett första intryck, och det är ett intryck som är väldigt viktigt. En levande varelse är så mycket mer än en bild på ett pappersark.

Sedan det här med att man ej söker vissa jobb för man ej tror man har det som behövs. Tänk inte så ! Självklart ska man inte ha föööör höga tankar om sej själv och söka tex bilmekaniker om man ej har ngn aning om något sådant. Men som mitt första jobb i Norge, jag hade tydligen råkat söka ett kock jobb. Jag är absolut inte kock, men han ringde upp mej å sa atthan hade ett annat jobb han trodde passa mej. jag hade sjukt tur jag vet. men ändå... Samma sak med mitt andra jobb.. Det stod att man var tvungen ha stor erfarenhet av Servitörs jobb och kunna flytande norska. Kan säga dej jag hade aldrig jobbat som servitris innan , och förstod ungefär inte ett ord norska. Trodde inte jag hade en chans på jobbet, men jag sökte.. för jag gillar utmaningar. Och glad är jag för det, för jag fick ju jobbet :)

Sedan om du har sökt ett jobb, och du är väldigt intresserad och allting tar tid.. Följ upp, ring eller åk dit, fråga hur det går med ansökningshandlingarna. Om dem börjat kolla igenom CVna mm.. Visa att du är intresserad. Jag sökte ett jobb en gång som hade över 180 sökande.. Jag hörde ingenting ifrån dem. Så åkte jag dit, bad om att få prata med chefen, frågade honom hur det gick med allting å berättade att jag var väldigt intresserad av jobbbet. Dagen efter ringde han upp mej och bad mej komma på intervju. Oftast handlar det om att urskilja se ifrån mängden. Få deras uppmärksamhet och få dem att först å främst läsa ditt CV innan det kastat i soptunnan med alla andra !

Nu är jag absolut ingen expert på att söka jobb eller få jobb. Men jag hoppas jag kunnat komma med några få tips med min lilla erfarenhet ! :) Jag önskar dej all lycka till i framtiden! Ge inte upp för då kommer du hamna i soptunnan ! :)

(ledsen för långt inlägg! När jag väl kommer igång har jag svårt att sluta )


RSS 2.0